Правосъдният министър Крум Зарков разкри, че през годините държавата е

...
Правосъдният министър Крум Зарков разкри, че през годините държавата е
Коментари Харесай

Крум Зарков: Кой инвеститор идва в страна, в която не е гарантирано, че някой големец няма да го изгърби?

Правосъдният министър Крум Зарков разкри, че през годините страната е изплатила големи суми на хора, които са осъдили България в Страсбург.

" Всеки ден подписвам документи за компенсации към хора, които са осъдили страната. Те не са съумели да си намерят правата у нас, и това е станало в чужбина. Става дума за стотици хиляди левове. Парите са един дребен детайл. Чувството, че живеем в страна, която не пази жителите си, и има хора над закона, е надалеч по-важно " сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Правили сме калкулации какъв брой пари сме изплатили на хора, които са осъдили страната в Страсбург през годините. Не желая да споделям цифра, с цел да не кажа нещо погрешно, само че са много съществени средства. Но парите са едно, а петното върху имиджа на България е извънредно. Ако един задграничен вложител реши да пристигна в страната какво гледа първо? Кой идва в страна, която вижда, че е осъждана непрестанно по едни и същи въпроси. Кой идва в страна, в която не е обезпечено, че някой властник няма да го " изгърби "? ", попита Зарков.

Той разяснява и по този начин чаканата правосъдна промяна, като през вчерашния ден имаше правна комисия в Народното събрание, на която участва. " Не постигнахме нищо. Както гласи известния израз - доста им се искаше на някои от депутатите, само че нямаха предпочитание. 15 години чуваме причини по какъв начин нищо не може да се направи, но да обсъдим, но да забележим, но да питаме. Заради малодушието на няколко индивида или поради невъзможността да се схване неизбежното - а точно, че България би трябвало да организира тези промени, ние българите сме на предверието на Европа и не можем да влезем в съюза по метод, по който да се възползваме от него. Защо? Защото хората вземат решение, че им би трябвало още време. Мисля, че 15 години са доста. Има доста добър план на масата. Той несъмнено ще мине инспекция, само че дано да напреднем с този спор.

Тези закони трябваше да бъдат факт до края на предходната година. Тоест, ние сме в закъснение. Докато не ги приемем, нямаме достъп до повече от 1,4 милиарда лв., което е втория транш по проекта за възобновяване ", разяснява още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР