Правосъдният министър Данаил Кирилов се срещна с посланика на Нидерландия

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов се срещна с посланика на Нидерландия
Коментари Харесай

Кирилов търси дипломатическа помощ за наше дете, взето от социалните в Холандия

Правосъдният министър Данаил Кирилов се срещна с посланика на Нидерландия Берендина загар Тъшър за българско дете с наложена мярка за протекция в Нидерландия. Това оповестиха от министерството на правораздаването.

Тя увери, че ще бъде позволен представител на нашата консулска работа в Нидерландия на идващото дело .
 Родители стачкуват поради отнето в Холандия дете
Родители стачкуват поради отнето в Холандия дете

Холандският съд решил детето да бъде пратено при приемни родители

Срещата бе инициирана от Кирилов. Българското момче е с подхваната мярка за протекция в Нидерландия, макар решение на български съд за местоживеене в дома на татко му в България.

Министър Кирилов е следил деликатно развоя на проблема още в качеството си на ръководител на правната комисия на Народното събрание. Той е осведомен с всички подхванати процедури от Министерството на правораздаването от февруари 2014 година, когато е изпратена първата молба по искане на бащата до Министерството на сигурността и правораздаването на Нидерландия за връщане на детето, отведено от майката без негово единодушие.
 Протести против тактиката за детето в София, Бургас и Сливен
Протести против тактиката за детето в София, Бургас и Сливен

Вълнения към противоречив законопроект

" Надявам се да обединим напъните си за реализиране на удобен резултат при съблюдаване на правото и ценене на най-хубавия интерес на детето ", съобщи министър Кирилов. По думите има предпоставки за настъпване на родителско отчуждение, защото бащата е лишен от опция за контакт със сина си.

Посланик Тъшър съобщи, че централните органи по Регламент Брюксел IIа за родителската отговорност на двете страни би трябвало да работят в по-тясно съдействие по случая.
 Трите българчета в Швеция са добре, управляващите опровергават майка им
Трите българчета в Швеция са добре, управляващите опровергават майка им

Имаме уверенията на община Удевала

На срещата през днешния ден в Министерството на правораздаването участваха още и Емилия Бурова - шеф на Дирекция " Консулски връзки " в Министерство на външните работи, Деница Костадинова - основен юрист в Дирекция " Консулски връзки ", Министерство на външните работи, Радиона Никова - шеф на Дирекция " Политики и стратегии за детето, стратегическо развиване и съгласуваност " в Държавната организация за протекция на детето и Милена Първанова , шеф на Дирекция " Международна правна протекция на детето и интернационално осиновяване " към Министерството на правораздаването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР