„Правосъдната реформа е нещо, което ние трябва да направим. Ние,

...
„Правосъдната реформа е нещо, което ние трябва да направим. Ние,
Коментари Харесай

„Изправи се! Мутри вън!“: Заедно с ИТН и ДБ трябва да направим съдебната реформа

„ Правосъдната промяна е нещо, което ние би трябвало да създадем. Ние, „ ИТН “ и „ Демократична България “ – това сме хората, които би трябвало да създадем правосъдна промяна, с цел да бъде тя такава, каквато би трябвало да бъде. Иначе имаме правосъдна промяна вид ГЕРБ, вид Българска социалистическа партия, вид каквото се сетите – все тая “, съобщи лидерът на листа на „ Изправи се! Мутри вън! “ юрист Николай Хаджигенов, който гостува дружно с ръководителят на политическата мощ Мая Манолова в „ Лице в лице “.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Имаме някои съвпадения и някои разлики с Има Такъв Народ по тематика правораздаване, само че аз съм практикуващ юрист и имам по-широк взор “, сподели Хаджигенов. Според него профилираният съд и прокуратура би трябвало да бъдат незабавно закрити и това не би било спънка за делата им, които ще бъдат трансферирани към елементарните съдилища със същите съдии или с нов състав. Дори в този момент има промяна на правосъдни сформира да вземем за пример поради заболяване, означи юристът.

По неговите думи би трябвало да се приключи предварително мандата на основния прокурор Иван Гешев на съображение уронване престижа на правосъдната система и има механизъм по-който да стане това. Същото важи и за мандата на Висш съдебен съвет.

Мая Манолова съобщи, че точно профилираният съд и прокуратура стоят зад подслушванията на опозиционни политици и цивилен деятели, хора от митинга, в това число и нейната партия, а Хаджигенов назова двете институции „ политически бухалки “.

„ Лично демонстрирах листата с номера на позволения за подслушване, които те са ги издавали. Бях сигурен, че те са ги издавали, не поради друго, а тъй като познавам работа на спеца. Аз ги държах в ръцете си една седмица преди този момент – подадох им въже, те избраха да се обесят на него “, съобщи Хаджигенов, съгласно който ръководителят на Специализирания съд ще бъде наказана за тези разрешителни.

Мая Манолова разкри, че към момента получават сигнали за Комисията за проверка на ръководството на ГЕРБ по отношение на „ натиска върху бизнеса “ и ги предават на Министерство на вътрешните работи, тъй като не желаят да цапат акцията за изборите. Но по нейните думи комисията ще се „ върне в усъвършенствано издание в новия парламент “.

„ Ще предложим да включим предприятията с най-вече калинки и аномалии, там където получават по-големи заплати от премиера и президента “, съобщи Манолова.
Снимка: btvnovinite.bg
По нейните думи „ служебният продължава това, което комисията по проверка стартира “ и нейната политическа мощ „ поддържаме тези министри, които имат задоволително храброст “.

А запитана на кого от членовете на служебния кабинет би задала въпрос, ръководителят на „ Изправи се! Мутри вън! “ попита транспортният министър дали Михаил Константинов ще брои гласовете и на тези избори, намеквайки за неговата промяна.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР