Правосъдието, демокрацията не е това. Ние гражданите, които имаме една

...
Правосъдието, демокрацията не е това. Ние гражданите, които имаме една
Коментари Харесай

Хаджигенов: Няма да допуснем създаването на частно “Гестапо” в България

„ Правосъдието, демокрацията не е това. Ние жителите, които имаме една единствена идея  и това е правораздаване – няма да допуснем някой да си направи Гестапо ”. Това съобщи юрист Николай Хаджигенов в „ Лице в лице ”  по мотив законопроекта, прочут като.
Според него никой не признава авторство, „ може би тъй като всички са го оплюли към този момент “.
“Всичко което, държавното управление би трябвало да прави, минава през процедурата по закона за нормативните актове и аз не мога да си показва, че би трябвало да се заобикаля публичното разискване “, сподели още той.

Един проектозакон с неразбираема идентификация от четвъртък шокира. Не се знае обаче до каква степен е достоверен, само че има следните параметри – ексклузивен орган ще пази националната сигурност. Ще се сформират описи на лица с незаконни цели, със злоупотреби и измами, с прехвърляния на пари с непостоянен генезис, както и злоупотреби със средства на Европейски Съюз.

Включването в листата ще е съображение за лишаване на нелегално добито имущество. Отбелязано е, че в случай че основател или ръководител на партия се озове в черния лист, на групировката му няма да се дава държавна дотация. Извънредният орган ще бъде управителен от финансовия министър Днес обаче вицепремиерът и финансов министър Асен Василев отхвърли съществуването на подобен законопроект.

Доц. Наталия Киселова, която е измежду юридическите специалисти, изготвящи текста, изясни, че са
я канили на диалог в Министерство на правораздаването.
„ Разговаряме по няколко въпроса, които са кардинални –  дали да се одобри независим закон, или да се промени действителен. Как да наподобява процедурата за вероятно разбиране на резултатите от световния закон „ Магнитски “ и несъмнено по какъв начин да се балансира сред отбраната на обществения интерес и вероятно засягане на съществени права. И защото диалозите са на много прелиминарен ранен стадий към сегашния миг концепцията беше, че ще има независим закон “, сподели тя.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР