Правоприлагащите органи в Хаити осуетиха опит за преврат и покушение

...
Правоприлагащите органи в Хаити осуетиха опит за преврат и покушение
Коментари Харесай

Опит за преврат в Хаити завърши неуспешно

Правоприлагащите органи в Хаити осуетиха опит за прелом и нападение против президента Жовенел Мойз, оповестява локалният портал Haiti Libre, съобщи БГНЕС.
Президентът Мойз съобщи по време на брифинг, че опитът за прелом е осуетен от разследващите организации. Той добави, че заговорниците са възнамерявали да го убият.
 Ситуацията в Хаити става взривоопасна Ситуацията в Хаити става взривоопасна
Най-малко седем души са починали при всеобщите митинги, които заляха карибската страна Хаити, заяви колумбийският портал Vanguardia,...
Според Агенция Франс Прес управляващите са иззели оръжия от арестуваните. Министърът на правораздаването съобщи, че в подготовката на преврата са взели участие и високопоставени чиновници.
Арестувани са най-малко 23 души, в това число арбитър и почитан служител на реда, оповестиха управляващите.
Президентът Мойз упорства, че мандатът му изтича през февруари 2022 година Но съперниците му настояват, че той е завършил на 7 февруари. Протестиращите излязоха по улиците на столицата Порт-о-Пренс и други градове поради отхвърли на Мойз да се отдръпна. Имаше конфликти с полицията, която реагира със сълзотворен газ.
Служителите на службите за сигурност обявиха, че е имало " опит за държавен прелом " и по време на арестите са били иззети пари и оръжия.
 Съветът за сигурност на Организация на обединените нации с изключително съвещание поради преврата в Мианмар Съветът за сигурност на Организация на обединените нации с изключително съвещание поради преврата в Мианмар
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира изключително съвещание във вторник поради обстановката в Мианмар, след преврата на военните в стран...
" Благодаря на началника на защитата в двореца. Целта на тези хора беше да създадат опит да лишават живота ми ", съобщи Мойз.
Хаити е най-бедната страна в Латинска Америка с към 60% от популацията, живеещо под прага на бедността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР