Право вече ще се изучава само редовно, промяната ще влезе

...
Право вече ще се изучава само редовно, промяната ще влезе
Коментари Харесай

Много важна новина за всички, които искат да следват право

" Право " към този момент ще се учи единствено постоянно, смяната ще влезе в действие за образователната 2019-2020 година, оповестиха от пресслужбата на кабинета.
Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалността " Право " и професионална подготовка " правист " планува, с изключение на отпадане на задочната форма на образование, и въвеждане на спомагателни хорариуми за избрани дисциплини и разкриване на профилирани магистърски стратегии.


Протичащият сега развой на преструктуриране на образователния развой във всички юридически факултети е причина за признатото решение от Министерския съвет.

Новият период ще даде задоволително време висшите учебни заведения да се приготвят и при нужда да трансформират образователните си стратегии, с цел да са в сходство с новите условия.

Националната организация за оценяване и акредитация също ще има опция да актуализира критериите за оценяване и акредитация на специалността " Право ".

Ще се основат и нужните условия за оценка и акредитация на профилирани магистърски стратегии в границите на професионално направление " Право ".

Удължаването на периода ще разреши и на Министерството на правораздаването да образува работна група, която да прегледа нормативната уредба в областта на образованието по специалността от контролираните специалности " Право ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР