Правни експерти спекулират за резултата, тъй като правната битка между

...
Правни експерти спекулират за резултата, тъй като правната битка между
Коментари Харесай

Ripple: Още една добра в подкрепа на финтех компанията

Правни специалисти спекулират за резултата, защото правната борба сред Ripple и Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) се доближава до систематизираното правосъдно решение.

От сходни настоящи правосъдни разногласия могат да се извлекат скъпи заключения.

Стюарт Олдероти, основен юридически шеф на Ripple, неотдавна показа едно значимо развиване. Той посочи мнение на Върховния съд, в което се акцентира нуждата от адаптиране на правните фактори към развиващия се цифров пейзаж.  

Ripple твърди, че пробата на Хауи и неговият статут би трябвало да се поясняват в границите на общото право.

Компанията възприема признанието на Върховния съд като съществено удостоверение в поддръжка на своята позиция. В основата на аргумента на Ripple е изказванието, че “ ” изисква договорно съглашение, предоставящо права след продажбата и съответните отговорности.

Олдероти разкритикува позицията на SEC по аргумента за “общо дружество ”, като уточни предишните неточности на регулатора. Признанието на Върховния съд за адаптиране на правните фактори към актуалния свят може да има далечни последствия за Ripple и промишлеността на криптовалутите.

Друга противоречива точка е разпечатването на документите на Хинман, които разкриват по какъв начин SEC в началото е категоризирала криптовалути като Биткойн и Етериум като скъпи бумаги. Ripple реализира победа, защото настояването за запечатване на документите беше отхвърлено. Документите би трябвало да бъдат разпечатани на 6 юни.

При скорошно развиване на събитията и двете страни желаеха едноседмично удължение на периода за показване на своите насрещни претенции за систематизирано правосъдно решение и съпътстващите ги доказателства. Новият краен период е 13 юни 2023 година

От декември 2020 година Ripple води правосъдна борба със SEC, упрекната в осъществяване на нерегистрирано предложение на скъпи бумаги на стойност $1.3 милиарда посредством продажба на XRP токени.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР