Правната комисия разглежда днес два ключови казуса: законопроектът за закриване

...
Правната комисия разглежда днес два ключови казуса: законопроектът за закриване
Коментари Харесай

Скандал в правната комисия заради Изборния кодекс

Правната комисия преглежда през днешния ден два основни проблема: законопроектът за закриване на спецсъдилищата и спецпрокуратурите, и предлагането за прекачване на Бюрото за отбрана на очевидците към правосъдното министерство.

Депутатите влязоха спор още в първите минути на съвещанието. Депутати от ГЕРБ влязоха в залата малко откакто беше гласуван дневния ред и желаеха в него да бъде вкаран проект-предложение за промени в Изборния кодекс. Това обаче беше отхвърлено от ръководителя на комисията с аргумента, че дневният ред към този момент е гласуван и предложенията не са минали през комисията.

Виждаме, че нощес при нарушение на всички правила в почивката свиквате правна комисия, с цел да бързате, а в действителност значимо е да организираме изборите тъй че всеки жител да има предпочитание да гласоподава. Вие просто нямате предпочитание... Това се прави да се угоди на президента, Народно събрание работи на ръба на Конституцията, сподели Николина Ангелкова от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Не се впускайте в полемики. Да прекосяваме към законопроекта. В противоположен случай ще саботират приемането на закона, сподели Явор Божанков от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

В момента българските жители би трябвало да знаят, че нямате предпочитание за изборите. В чие чекмедже отлежава Изборният кодекс, попита Анна Ангелова от ПГ на ГЕРБ-СДС.



Използват се процедурни трикове, с цел да не могат двата законопроекта да не минат заради лимитираните периоди. Трябва да е ясно, че тази акция се води от сътрудниците от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ще ставаме очевидци на доста хватки, с цел да не стигнат до зала, сподели Атанас Славов от ПГ на " Демократична България ".

Такава надменност от лице говорещо за шиканиране и процедурни хватки, а през вчерашния ден се изсули като цървул от съвещанието и бойкотира приемането на бюджета на Здравната каса... Извинявайте за цървул, бях прочувствен, само че не мога да не отвръщам, когато говорите лъжи съобщи Хамид Хамид от ПГ на Движение за права и свободи.



" Според оценката на прокуратурата, това не е юридическа промяна, а юридическа злополука ". Това съобщи основният прокурор Иван Гешев преди съвещанието на правната комисия, на което участва.

Според оценката на прокуратурата, това не е юридическа промяна, а юридическа злополука. Резултатът, до който ще докара, е застрашаване на защитаваните очевидци от мафията, смачкване на най-важните каузи в страната в действителност и на практика, приказвам за каузи против лица, които вие медиите наричате олигарси, против проведената престъпност, обвързвана с убийства, изнасилвания, телесни повреди, телефонни измами, евентуално до освобождение на замразените пари на мафията в размер на към 3 милиарда лева, съобщи Иван Гешев.

Заседанието продължава, депутатите разискват предлагането за прекачване на Бюрото за отбрана на очевидците към правосъдното министерство.

Снимки: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР