Правителството възлага на министъра на вътрешните работи координацията по изпълнението

...
Правителството възлага на министъра на вътрешните работи координацията по изпълнението
Коментари Харесай

Петима министри ще проведат кметските избори

Правителството разпорежда на министъра на вътрешните работи координацията по осъществяването на дейностите по отношение на организационно- техническата подготовка на изборите, в това число дейностите по координиране с ЦИК на изискванията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните бумаги и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласоподаване, написа.

Министърът на вътрешните работи следва да провежда и осъществяването на дейностите от компетентността на Министерството на вътрешните работи по отношение на подготовката и произвеждането на изборите.

Съгласно държавното решение министърът на финансите би трябвало да внесе в Министерския съвет план на план-сметка за разноските по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите, съгласувана с Централната изборна комисия, както и план на цена, по която партиите, обединенията и инициативните комитети заплащат предизборните излъчвания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните районни центрове.

Министърът на районното развиване и благоустройството ще координира активността по правенето и публикуването на изборните описи, а министърът на правораздаването ще провежда дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за отнемане от независимост. На министъра на правораздаването се разпорежда също да издава наказателните постановления по член 496, алинея 3, изречение второ от Изборния кодекс.

Министърът на електронното ръководство следва да провежда активността по техническото обезпечаване на видеонаблюдението и видеозаснемането по член 57, алинея 1, т. 34 от Изборния кодекс.

Решението на Министерския съвет планува също по този начин министърът на вътрешните работи, министърът на районното развиване и благоустройството, министърът на електронното ръководство и министърът на правораздаването да осведомят министър-председателя за хода на подготовката на изборите до оповестяването на изборните резултати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР