Правителството в оставка на Николай Денков отчита в Министерския съвет

...
Правителството в оставка на Николай Денков отчита в Министерския съвет
Коментари Харесай

Николай Денков радостен, че Габриел ще води преговорния екип

Правителството в оставка на Николай Денков регистрира в Министерския съвет свършеното през миналите 9 месеца.

Премиерът, вицепремиерът Мария Габриел и министрите обобщават постигнатото от началото на мандата – 6 юни 2023 година, досега, написа

На 6 март тази година Народното събрание единомислещо одобри оставката на Денков и надлежно на кабинета.

Асен Василев предвижда обаче, че договарянията „ за “ ротация с съдружно съглашение стартират в петък.
С гласуването на оставката обаче не се приключват пълномощията на държавното управление – то продължава да извършва отговорностите си до избора на ново от Народното събрание.

От 11 март стартират консултациите при президента Румен Радев преди връчването на първия изследователски мандат на ГЕРБ-СДС за нов кабинет.

„ Голяма част от резултатите потънаха в медийното пространство, заглушавани от други събития с доста по-малко значение “ разгласи министър председателят Денков.

По думите му внушенията, че някой желае избори са изцяло неоснователни
Той регистрира, че Министерският съвет е одобрил над 600 решения. Също, че инфлацията е на най-ниското си равнище в последните, че сме втори по растеж на заплатите в Европейски Съюз, а туристическите нощувки са се нараснали с над 27 млн.

„ Имаме зелена светлина за Автомагистрала Струма, започваме градежа още веднъж след години закъснение поради разногласия към Кресненското дефиле. Имаме всички разрешителни за започване на градежа. Имаме 30 км издигнати магистрални пътища, през идващите 9 месеца чакаме още до 90 км да бъдат пуснати. Тоест ние за 18 месеца старания чакаме да имаме към 100 км магистрални пътища, пуснати в придвижване. За първи път се дадоха награди на младите първенци на България, обезпечено от Министерството на спорта “ регистрира още министър-председателят.

Той призна, че има и задания, по които има закъснение. Като образец даде забавеното заплащане по Плана за възобновяване и резистентност. Денков посочи, че министерството на финансите си е свършило работата, само че се чака Народното събрание да одобри пътната карта за бистрота и индиферентност и закона за персоналния банкрут.

„ Независимо от изненадите, с които се срещахме и постоянно умишлени саботажи, сега са изпълнени към 56% от ограниченията по управническата стратегия “, акцентира министър председателят.

„ Преди 9 месеца направихме сложен и значим избор, партиите, подкрепящи държавното управление, стопиха несъгласията, поддържаха кабинет, изглеждащ неосъществим в очите на мнозина, демонстрираха предвидливост и отговорност “ разгласи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

Тя благодари на Денков за положителната взаимна работа и за градивния звук.

Оценките си за работата на министрите Габриел ще показа първо с Николай Денков
„ Видяхме какъв брой доста можем да реализираме, в случай че обединим напъните, които раждат по-устойчиви резултати. Откритият разговор е най-хубавото за превъзмогване на разликите “, означи вицепремиерът.

По думите ѝ управническата стратегия е направена по този начин, че да отговори на упованията на хората. Обяви също, че са ясни мощните страни и рестриктивните мерки на всяко министерство.

„ Като вицепремиер съгласувам активността на 4 организации и 9 съвета. Напредъкът в битката с трафика на хора и предварителната защита от домашното принуждение са двете тематики, по които доста старателно се работи. Водещо беше отстояването на националните цели във външен проект. Като държавно управление ясно и предвидимо поддържаме Украйна, това беше един от водещите цели. Шенген е значима стъпка напред, добави тя “, означи Габриел.  

Политическият представител на ГЕРБ в това държавно управление съм аз, сподели тя
Относно работата на Министерството на външните работи тя регистрира, че от 89 ограничения 61 са изпълнени, а по останалите са почнали осъществяванията.

След Денков и Габриел доклад за свършеното направи всеки един от министрите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР