Правителството в Берлин не възнамерява да лишава от германско гражданство

...
Правителството в Берлин не възнамерява да лишава от германско гражданство
Коментари Харесай

Германия няма да лишава от двойно гражданство пленени в Сирия бойци от Ислямска държава

Правителството в Берлин не има намерение да лишава от немско поданство екстремисти от "Ислямска страна " с двойно поданство, които понастоящем са в плен в Сирия, съобщи ДПА.

Управляващите християндемократи по-рано през седмицата настояха за нов закон, който да лиши екстремистите от немско поданство, в случай че са също и жители на друга страна. Но държавното управление през вчерашния ден даде ясно да се разбере, че въпреки сходно законодателство да е в развой на разработване, то няма да важи със задна дата за бойците, които в този момент са в плен.

Американският президент Доналд Тръмп прикани Германия и други европейски страни да одобряват завръщането на над 800 бойци от "Ислямска страна ", пленени от кюрдските милиции от Сирийските демократични сили, напомня ДПА.

Едва към една трета от германците, отпътували за Близкия изток, с цел да се причислят към "Ислямска страна ", имат двойно поданство. На тези, които имат единствено немско поданство, би трябвало да бъде позволено да се върнат в Германия в сходство с конституцията.

Министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер и министърката на правораздаването Катарина Барли са се съгласили, че договарянията за проектозакон за отнемане на бъдещи екстремисти от поданство би трябвало да бъдат приключени скоро, съобщи представител на правосъдното министерство.

Християндемократите бяха упрекнали Барли, че не е подготвила закона по-рано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР