Правителството в Бангладеш реши днес в страната да бъде въведено

...
Правителството в Бангладеш реши днес в страната да бъде въведено
Коментари Харесай

Въвеждат смъртно наказание за изнасилвачи в Бангладеш

Правителството в Бангладеш реши през днешния ден в страната да бъде въведено смъртно наказване като последна мярка по обвиняване в обезчестяване, съобщи Ройтерс.
По думите на министъра на правораздаването законовата смяна ще влезе в действие на следващия ден със единодушието на президента, защото сега Народното събрание не заседава.
В цялата страна от дни има митинги поради поредицата гангстерски изнасилвания и полови похищения. По данни на правозащитници от януари до септември в Бангладеш са били регистрирани близо хиляда полови закононарушения, като една пета от тях са осъществени от банди. Според правозащитните организации това се дължи на практиката на безотговорност и подкрепи за причинителите по политически аргументи.
"Без благосклонност за изнасилвачите ", скандират стачкуващите в столицата Дака и други обитаеми места, измежду които стотици дами и студенти. Мнозина носят транспаранти с послания за прекъсване на "културата на обезчестяване ".
Експерти обаче настояват, че въвеждането на по-строги санкции няма да са задоволителни за решаването на казуса и че управляващите би трябвало неотложно да вземат ограничения против систематичните недостатъци в правосъдните процеси за обезчестяване и извънредно леките присъди за причинителите.
Освен това доста изнасилени дами не са оплакват от боязън да не бъдат дамгосани. Проучване на Организация на обединените нации от 2013 година в Бангладеш открива, че измежду мъжете, признали осъществяване на обезчестяване, 88 на 100 от жителите на села и 95 на 100 от жителите на градове споделят, че не са понесли правни последствия, отбелязва Ройтерс.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР