Правителството утвърди план за защита и съхранение на данни на

...
Правителството утвърди план за защита и съхранение на данни на
Коментари Харесай

Мегахранилището за е-данни трябва да заработи до 15 ноември

Правителството утвърди проект за отбрана и предпазване на данни на сериозните системи и регистри посредством основаване на вместилище за аварийни копия.

Мегахранилището би трябвало да проработи до 15 ноември.

Планът планува разширение на потенциала и функционалностите на съществуващото вместилище.

Там ще се съхраняват аварийни копия по одобрена от всяка администрация процедура.

До 10 септември институциите би трябвало да изпратят на ръководителя на Държавна организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ) направените от тях детайлни процедури за основаване на аварийни копия и възобновяване на данни.

След това ръководителят и виновните администрации ще извършат разбор на евентуалните опасности във връзка с преносния потенциал на Единната електронна съобщителна мрежа (ЕЕСМ).

За прехвърлянето на аварийните копия към и от хранилището ще се употребява точно тази мрежа.

Административните органи ще получават пространство, където наложително да съхраняват аварийно копие по одобрената процедура.

Припомняме, че работата на Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел беше възобновена изцяло на 27 август.

Припомняме, Търговският указател се срина на 10 август, а от Агенцията по вписванията оповестиха, че аргументите са механически. Регистърът трябваше да бъде пуснат още на същия ден. Това обаче не се случи.

Вицепремиерът Томислав Дончев разгласи, че основават единно вместилище на електронните данни поради срутва на регистъра.

Премиерът Борисов пък настоя за надзор при построяването на хранилището.

Той заключи, че това дружество на процедура ще направи " склад на електронните данни ", в който да постъпват данните от всеки указател. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР