Правителството успя да приключи преговорите за Плана за възстановяване и

...
Правителството успя да приключи преговорите за Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Атанас Пеканов с критики към приоритетите в Плана за възстановяване и развитие

Правителството съумя да завърши договарянията за Плана за възобновяване и резистентност. Председателят на Европейска комисия посещава държавите-членки, когато механически проектът е приключен. Това изясни във видеовръзка в студиото на БТВ.

Той акцентира, че проектът е за дълготрайни вложения в страната, по тази причина не е проблем, че се е забавил. Като предизвикателство дефинира бързото въвеждане на промените: “Голяма част от тях изискват законодателни промени, които още в идващите седмици би трябвало да бъдат признати ”.

По думите му има съществени причини против плана за цех за акумулатори: “Ние сме сметнали, че имаме стеснен запас и тази концепция не е най-приоритетна ”.

Пеканов напомни, че се е борил за по-дълъг интервал на закриване на въглищните централи: “ЕК сега е малко е по-гъвкава за стъпките, които би трябвало да предприемем, с цел да осъществим Зелената договорка ”.

“По тематиката за отчетността на основния прокурор и за закриването на въглищните централи ние не искахме да отстъпим и да оставим тежко завещание ”, приключи някогашният вицепремиер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР