Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски

...
Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски
Коментари Харесай

Правителството стартира процедури за предоставяне на концесии на четири плажа

Правителството започва процедури за даване на концесия на четири морски плажа - " Св. Св. Константин и Елена - юг ", " Ривиера ", " Ахтопол север - източна зона " и " Китен - юг ", заяви пресслужбата на кабинета.

Предлага се срокът на първите две концесии да е 15 години, а на вторите две - 10. С процедурите се цели обезопасяване на морските плажове и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Процедурата се организира по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, като концесионерите ще бъдат избрани посредством конкурс, проведен от министъра на туризма и извършен от комисия, назначена от министър-председателя.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение на плаж " Св. Св. Константин и Елена - юг " е 78 662 лв. без Данък добавена стойност, на плаж " Ахтопол север - източна зона " - 30 775 лв. без Данък добавена стойност, на плаж " Ривиера " - 257 959 лв. без Данък добавена стойност, и на плаж " Китен-юг " - 119 499 лв. без Данък добавена стойност.

Размерите са избрани според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морски плажове. Критериите за образуване на комплексната оценка са съобразни с Решение на Министерски съвет от 2016.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР