Правителството ще помогне на пострадалите от наводненията с прана, вода,

...
Правителството ще помогне на пострадалите от наводненията с прана, вода,
Коментари Харесай

Премиерът Донев обеща храна, вода и пари на пострадалите от наводненията

Правителството ще помогне на потърпевшите от наводненията с прана, вода, строителни материали и еднократни парични помощи.

Този даде обещание служебният министър председател Гълъб Донев от с. Каравелово. Тази заран министър-председателят огледа вредите от наводненията в края на предходната седмица.

„ Още на следващия ден Министерският съвет ще отпусне вода и храна от запаса за потърпевшите общини и села, в това число и за Сопот, с цел да се подсигурява водата и храната за потърпевшите хора. АСП незабавно има подготвеност да отпусне еднократната финансова помощ за неотложни потребности. Правителството ще вземе решение за диференцираната помощ до седмица “, сподели той.

„ Възстановяването изисква време и старания и всички старания са впрегнати да бъдат подкрепени хората да възстановят домовете си. Ще бъдат отпуснати средства, ще се обезпечат и тухли и цимент за поправки на домовете. Ще се провиснал и средства за всяко домакинство, с цел да бъде подкрепено. Ще бъде належащо доставянето на краткотрайни жилища за хората с разрушени домове. В Богдан, Каравелово и Слатина до няколко дни всички тези потребности ще бъдат разказани от кметовете, с цел да имаме цялостната картина. Всички родители на възпитаници ще получат помощ и за първия образователен ден “, съобщи Донев.

„ Допълнително ще се обясняват аргументите за бедствието. Реката остава с огромен дебит. Деретата са били почистени, настояват кметовете. Виждате голямото количество дървен материал, който е свлечен. Причината е големите количества дъжд в Средна гора. И изсичането на гората е проблем. Има сеч, само че тя не е безразборна, за всяко отсечено дърво има позволения. Няма доказателства за безразборна и злоумишлена сеч “, добави министър председателят.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР