Правителството ще отпусне еднократна финансова подкрепа от по 100 лева

...
Правителството ще отпусне еднократна финансова подкрепа от по 100 лева
Коментари Харесай

100 лв. допълнително към енергийната помощ

Правителството ще отпусне еднократна финансова поддръжка от по 100 лв. на фамилиите , на които е отпусната целева помощ за отопление за идния отоплителен сезон. Това разгласи общественият министър Бисер Петков след постоянното държавно съвещание " Борисов-3 " в Министерския съвет.

Целта на решението е да бъдат предпазени в допълнение от повишаването на цените на енергоносителите най-уязвимите групи от популацията , посочи Петков и добави, че подпомагането включва 17 целеви групи - възрастни хора, хора с увреждания и самотно живеещи.

По данни на Агенцията за обществено подкрепяне близо 210 000 лица и фамилии са утвърдени към този момент за помощта от 374 лв.. Към тях ще бъдат изплатени спомагателни 100 лв. на основа на взетото през днешния ден решение на държавното управление, уточни общественият министър.

Агенцията за обществено подкрепяне ще изплаща еднократните суми от 12 декември по банков път или на каса.

Няма потребност жителите да вършат каквото и да е било, с цел да получават спомагателната целева помощ.

 Увеличават с 1.8 лв. помощта за отопление за идната зима
Увеличават с 1.8 лв. помощта за отопление за идната зима

Общата сума на помощите за отопление става 374.15 лева

Социалният министър увери, че всички, които са утвърдени за приемане на обществена помощ за отопление ще получат такава , без значение от енергоизточника, който употребяват.

Нужните средства в размер на 21 милиона са обезпечени от бюджета Министерството на труда и обществената политика за тази година и няма да бъдат нужни спомагателни финансови средства от централния бюджет.

В проектобюджета на МТСП за идната година са планувани в допълнение 40 милиона лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР