Правителството ще отпусне допълнителни средства, за да може мярката от

...
Правителството ще отпусне допълнителни средства, за да може мярката от
Коментари Харесай

Под 3 лв. за литър: Цените на горивата падат преди празниците

Правителството ще отпусне спомагателни средства, с цел да може мярката от 25 ст. за литър гориво да продължи до края на годината.

Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива разяснява, че концепцията е хората да бъдат по-удовлетворени от зареждането за Коледните празници.

" Като стопански резултат нямат смисъл тези 37 млн. Това преразпределяне на средствата и предоставяне на пари на калпак въобще не е добра концепция. Хората, които се възползват от тези 25 ст., имат най-вече финансови благоприятни условия ", съобщи той в студиото на " България заран ".

От думите му стана ясно, че в последните две седмици наклонността на интернационалните пазари е следната: дизелът и бензинът паднаха с 45 $. А до 2-3 седмици това би трябвало да се отрази и на колонките у нас.

" Лукойл " взима цени на нефта от преди 10 дни. Сигурен съм, че до 2-3 седмици ще виждаме под 3 лв. за дизела на избрани бензиностанции. Вече не е реалистично да виждаме цени под 2 лв.. Цената на метана падна с 1,60 лева За декември прогнозната цена е с 20 лева по-висока ", сподели още Хаджидимитров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му се е нараснала повече от 3 пъти работата на хората, които работят на касите на бензиностанциите. Има скупчване и опашки, уточни гостът в студиото.

Отстъпка от 1 лев на горивата, каквато оферират от ГЕРБ, може да има, само че не на тази бази, която е сега - за всички консуматори, безапелационен е Димитър Хаджидимитров.

" Потреблението в България е към 10 млн. литра дневно, няма по какъв начин 300 млн. да се съберат за един месец, от която и да е компания в България, и да бъдат разпределени с един лев надолу ", счита той.

Хаджидимитров сподели още, че " Лукойл " първо би трябвало да си покрие старите загуби и по-късно да се приказва за упоменатите 600-700 млн., които се чака да влязат в хазната на бюджета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР