Правителството ще отпусне 2 милиона и 700 хиляди лева за

...
Правителството ще отпусне 2 милиона и 700 хиляди лева за
Коментари Харесай

Правителството ще отпусне 2 700 000 лева за пречиствателна станция в Перник

Правителството ще отпусне 2 милиона и 700 хиляди лв. за пречиствателната станция на Перник.Това сана ясно след среща на кмета на града с премиера и финансовия министър. Междувременно основният прокурор се самосезира поради водната рецесия.

Спешно да се провиснал пари, с цел да не пият жълта вода перничани - това реши министър председателят на срещата с кмета на Перник.
Станислав Владимиров, кмет на Перник: Първо ще се ремонтират утаителите, с цел да може в случай че се влезе в по-ниската част на язовир Студена, по този начин наречения мъртъв размер, да не се нарушава качеството на водоподаване.
Премиерът е поел ангажимент и за спомагателни екипи, които да остраняват повредите за понижаване загубите на вода.На срещата с основния прокурор и заместника му кметът е бил осведомен за назначените от тях инспекции които би трябвало да открият има ли отговорни за метода на ръководство на ВиК сдружението в Перник и за стопанисването на язовир Студена. Кметът напомни притесняващи го обстоятелства.
Станислав Владимиров, кмет на Перник: Има доста намалял приток в язовир Студена, само че ототкът е бил една константна големина от близо 2 милиона и 300 хиляди всеки месец и това не е предписание усещане на ВиК оператора, че при този намалял приток ти харчиш прекомерно вода и няма по какъв начин да не докара до голямата рецесия пред която сме изправени в този момент всички перничани.
Водната рецесия провокира реакции и в Народното събрание. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна министър председателят Бойко Борисов в това, че поради предизборната акция някогашната кметица на града, от ГЕРБ, не е въвела по-рано воден режим. Бойко Борисов я опроверга.
Бойко Борисов, министър-председател: Това, че е от Българска социалистическа партия за мен никакво значение. Нека да е ваш триумф, само че е триумф за перничани. За това съм го направил.Бойко Борисов, министър-председател: В Плевен и Ловеч кметовете си вкараха режим, когато безспорна е сушата виждате в цялата страна какво е положението на язовирите. Те си вкараха режим и си завоюваха изборите. В Перник се направиха на хитри и изгубиха изборите.
Бившият кмет на града Вяра Церовска отхвърли повода да не се вкара по-рано режим да е била акцията. Призна, че имало писмо до нея от ВиК на 10 октомври с данни, че е допустима рецесия, само че тя била в отпуск поради изборите. Бившият кмет не отхвърли и обстоятелството, че още август-септември са обсъждали воден режим.
Вяра Церовска, някогашен кмет на Перник: Казаха, че не е уместно и че ВиК експертите смятат, че при толкоз доста повреди и отново дублирам 330 повече, а освен 330 за същия интервал на предходната година не е уместно да се вкара, тъй като повредите ще се усилят.
Депутати от коалиция " Българска социалистическа партия за България " упорстват с писмо до ръководителя на КЕВР, да извърши инспекция на качеството на предоставените услуги от ВиК - Перник. На 5-ия ден от водния режим кметът на Перник е окуражен, че към този момент влизат в параметрите заложени от Министерство на околната среда и водите за количеството на употребяваната вода, не повече от 1 милион кубика. Смята, че в случай че продължи по този начин при въведия режим перничани ще имат вода от язовир Студена до пролетта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР