Правителството ще отпусне 1.5 млн. лв. на Национална спортна база

...
Правителството ще отпусне 1.5 млн. лв. на Национална спортна база
Коментари Харесай

Догодина ансамбълът по художествена гимнастика влиза в нова зала

Правителството ще отпусне 1.5 млн. лева на Национална спортна база ЕАД за създаване на нова зала в състезателен комплекс " Раковски ". Това разгласи спортният министър Красен Кралев по време на последното за годината постоянно държавно съвещание на кабинета " Борисов " 3 в Министерски съвет.

Той напомни, че в края на годината е бил изработен повсеместен ремонт на в този момент съществуващата инфраструктура.

Финансовите средства ще решат един доста наболял проблем с дребната материална база , която имаше досега за подготовка на националните състезателки по художествена гимнастика , посочи Кралев.

Новата зала се планува да бъде обвързвана със сегашната и няма да се попречва по никакъв метод подготовката на гимнастичките , увери спортният министър.

Кралев посочи, че до края на идната година новата спортна залата ще бъде открита . Тя ще бъде ситуирана на 10 метра настрана от сегашната спортна зала.

 Гимнастичките ни завоюваха Световната купа с пет обръча
Гимнастичките ни завоюваха Световната купа с пет обръча

Победиха главните си съперници в художествената гимнастика - Италия и Русия

Председател на УС на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изясни, че днешният ден е исторически ден за българската художествена гимнастика.

По думите й това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният тим по художествена гимнастика . Години наред децата са мечтали да имат зала, в която да упражняват всички национални гарнитури.

 Тайбе Юсеин и гимнастичките от ансамбъла сграбчиха наградите Обновена
Тайбе Юсеин и гимнастичките от ансамбъла сграбчиха наградите " Спортист на годината 2018 "

Тази вечер в " Арена Армеец "...

С подобряването на материалната база Раева подсигурява, че триумфите ще станат от ден на ден и повече и страната ни ще има все по-голяма горделивост и наслада.

" Нямате визията какво значи за нас, нашият дом да се усили и да имаме още килими, на които нашите състезателки още по-добре и сполучливо да организират тренировките си ", не си задоволството си тя и добави, че залата ще бъде увеличена с два килима.

Раева напомни, че през последните години художествената гимнастика се е утвърдила като един от най-успешните спортове и към този момент десетилетия този спорт носи доста медали и триумфи на България.

Тя пожела на всички радостни празници и изрази вяра идната година да бъде още по-добра за художествената гимнастика.

Раева връчи на премиера златна топка с подписите на националния тим по художествена гимнастика и календар в символ на признателност за помощта, която оказва за развиването на спорта.

 Злато за ансамбъла ни по художествена гимнастика в София
Злато за ансамбъла ни по художествена гимнастика в София

Въпреки грешката в съчетанието, девойките поучиха оценка над 20.000 точки

Симона Дянкова, капитан на тима по художествена гимнастика, добави, че е доста щастлива от финансовите средства, които ще отпусне държавното управление за построяването на новата спортна залата. Тя благодари от нейно име и от името на целия тим на премиера Бойко Борисов и държавното управление на България.

Дянкова увери, че тимът по художествена гимнастика е стимулиран повече от всеки път и добави, че всеки ден ще работят дружно, с цел да реализиран още по-големи триумфи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР