Правителството ще осигури пари за проектиране и ремонт на Концертна

...
Правителството ще осигури пари за проектиране и ремонт на Концертна
Коментари Харесай

Много добра и лоша новина за Концертна зала в Пловдив

Правителството ще обезпечи пари за планиране и ремонт на Концертна зала в някогашния партиен дом. Това съобщи през днешния ден депутатът Менда Стоянова, която е ръководител на бюджетната комисия към Народното събрание, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Големият проблем обаче е, че този ремонт няма по какъв начин да бъде приключен до 2019 година, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата.

" Добрата вест е, че проектирането ще се разпореди. Снощи приказвах с министъра на културата и той ми сподели, че поръчката е в Агенцията по вписванията. Утре изтича последният период, в който тя би могла да е обект на репрезентативен надзор от организацията. Възможно е още този петък или в понеделник поръчката да бъде оповестена за кандидатстване по нея “, съобщи Менда Стоянова на конференция в Концертна зала.

Тя посочи, че по груби калкулации ремонтът ще коства над 12 милиона лв. с Данък добавена стойност. " Лошата вест е, че този ремонт няма да се случи за 2019 година. Чисто физически – това е невероятно, даже да не се апелират поръчките. Но въпреки всичко това е добра вест за нашата пловдивска опера и филхармония, тъй като в вероятност ще имаме една съвременна концертна зала “, сподели още Менда Стоянова.

Вижте в прикаченото видео какво още сподели по тематиката Стоянова!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР