Столичанка сподели за тъжната история на възрастна дама, нуждаеща се

...
Столичанка сподели за тъжната история на възрастна дама, нуждаеща се
Коментари Харесай

Инвалидната песния не стига, а Росица проси, за да оцелее СНИМКА

Столичанка показа за тъжната история на стара дама, нуждаеща се от поддръжка. Росица всекидневно е принудена да  проси пред магазин, намиращ се до спектакъл в столицата, с цел да си купи храна и други артикули.

Роднини в София има, само че те също живеят в последна мизерия и няма по какъв начин да ѝ оказват помощ. Тъжната ѝ история споделя Преслава Виденова, която не останала безучастна към ориста на Росица.

Дамата получава пенсия в размер на едвам 400 лв., като може да си разреши да заплаща до 100 - 150 лв. за стаичка, в която да се подслони, с цел да не спи на пейките.

" Обръщам се тук с молба към всеки, на който му хрумва вид за неотложно настаняване, да се свърже с мен, просто тъй като нямам разбиране какви са групите, в които мога да пиша за нейния случай ", написа Преслава в една от огромните групи на столицата във Фейсбук, където се надява да открие хора, които да оказват помощ на съгражданката си.

Виденова споделя и повече за събитията, принудили Росица да проси, с цел да живее.

" Инвалид по болест е, регистрацията ѝ е в " Хаджи Димитър ", общината я е прогонила от жилището ѝ там, сега остава в дом за краткотрайно настаняване в " Илинден " (до на следващия ден включително), свързвала се е със обществените и е утвърдена за еднократна помощ, само че няма пари за такси до " Хаджи Димитър ", където би трябвало да си получи помощта, и е трудноподвижна. Примоли ми се да не я настаняваме в дом за възрастни, има документи, евентуално са я изгонили поради бедността/неизплащане на ипотека ", твърди  Преслава.

Дали Росица ще срещне добрината, с която откликват постоянно хората? Ще покаже времето. Вижте целия роман на Преслава Виденова, споделен без интервенция:

Тази заран разговарях с Росица, ето какво още научих за събитията ѝ:

Преслава Виденова

" Мили хора,  дамата на фотографията се споделя Росица и е принудена да проси всекидневно пред магазин „ Фантастико “ против Театър " София ", с цел да съумява да си набави артикули от витална нужда.
Днес се заговорихме и ми показа, че се постанова да освободи центъра за краткотрайно настаняване, където нощува, на 12-и юни. Обърна се към мен с молба да разпитам познати за стая с наем до 100-150 лева, където да се нанесе, с цел да не остане да спи на пейките след два дни.
Обръщам се тук с молба към всеки, на който му хрумва вид за неотложно настаняване, да се свърже с мен, просто тъй като нямам разбиране какви са групите, в които мога да пиша за нейния случай.
Помолих Росица да я снима и взех неин контакт, тъй че да се свържем, в случай че въпреки всичко можем да ѝ помогнем.

Росица не вижда добре, по тази причина трябваше аз да запиша името и номера си на дребната ѝ Нокия с бутони. Та не съм сигурна доколко отварянето и поддържането на банкова сметка за финансова помощ е наличен и елементарен вид за дамата.

Тази заран разговарях с Росица, ето какво още научих за събитията ѝ:

Получава 400 лева пенсия, неработоспособен по болест е, регистрацията ѝ е в " Хаджи Димитър ", общината я е прогонила от жилището ѝ там, сега остава в дом за краткотрайно настаняване в " Илинден " (до на следващия ден включително), свързвала се е със обществените и е утвърдена за еднократна помощ, само че няма пари за такси до " Хаджи Димитър ", където би трябвало да си получи помощта, и е трудноподвижна. Примоли ми се да не я настаняваме в дом за възрастни, има документи, евентуално са я изгонили поради бедността/неизплащане на ипотека. Отхвърли предлагането ми за разкриване на сметка, тъй като би ѝ било мъчно да се придвижва до банката и изобщо да я поддържа – въпреки всичко е стара и не вижда добре. Има родственици в София, които също живеят в последна беднотия, Росица е ходила до тях, опитвали са и няма по какъв начин да ѝ оказват помощ. "

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР