Правителството ще обсъди лостове и мерки за подпомагане на общините,

...
Правителството ще обсъди лостове и мерки за подпомагане на общините,
Коментари Харесай

И морковът, и тоягата - Петков ще помага на общините, но ще им праща и проверки

Правителството ще разиска лостове и ограничения за подкрепяне на общините, които имат проблеми с изплащането на употребяваната електрическа енергия в базисни институции като учебни заведения да вземем за пример, улично осветяване и прочие.

Това сподели при започване на постоянното съвещание на Министерски съвет в сряда министър председателят Кирил Петков.

" Много значимо е да обсъдим високите цени на тока и газа и по какъв начин да работим с част от проблемите, които засягат общините, които имат усложнения с учебни заведения, улично осветяване ", сподели министър-председателят.

Подкрепата обаче надалеч няма да е безусловна, а точно противоположното - общините преди всичко следвало да са изрядни, що се отнася до харченето на обществен запас. " Да сме сигурни, че общините, които имат тези проблеми, имат и най-прозрачния метод за харчене на техните бюджети. Защото от една страна виждаме, че има такива, които от една страна споделят, че нямат средства за учебни заведения, осветяване или детски градини, само че в това време виждаме непрозрачно харчене на публични пари ", сподели държавният началник. И даде съответен образец - " златните " столични лампи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР