Правителството ще изпрати днес в Брюксел трите плана за справедлив

...
Правителството ще изпрати днес в Брюксел трите плана за справедлив
Коментари Харесай

Правителството изпраща в Брюксел плановете за Стара Загора, Перник и Кюстендил

Правителството ще изпрати през днешния ден в Брюксел трите проекта за обективен преход за Стара Загора, Кюстендил и Перник. Крайният период за предаването им на Европейската комисия изтича, като договарянията по проектите могат да продължат до края на ноември.

До 31 декември всички страни - членки би трябвало да ги одобрят, в противоположен случай страната ни ще изгуби 3,5 милиарда лв., акцентира тези дни министър председателят Николай Денков.

Той увери, че централите ще могат да работят до 2038 година. Вчера кабинетът се събра изключително, с цел да гласоподава териториалните проекти.

Постигнато е единодушие, в случай че миньори и енергетици решат да изоставен бранша, да получат до 36 работни заплати.

" Създаваме дружество, което ще работи в същия район, за преобразяване на териториите на мините в зони, в които е уместно да се развива икономическа активност, да вземем за пример индустриални зони. Това дружество няма изземва функционалности от мините. То ще работи в съдействие, в съгласуваност с работата на мините, тъй че те да се допълват, а не да се конкурират, да си пречат ", разяснява министър председателят Николай Денков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР