Правителството ще индексира инхаус договорите за строителството на магистрала Хемус

...
Правителството ще индексира инхаус договорите за строителството на магистрала Хемус
Коментари Харесай

Правителството ще индексира цените по инхаус договорите за "Хемус" до месец

Правителството ще индексира инхаус договорите за строителството на автомагистрала " Хемус " за ускорение дострояването на аутобана сред София и Варна, разгласи през днешния ден министърът на районното развиване Андрей Цеков пред депутатите от отрасловата комисия в Народното събрание.

Изказването му провокира реакцията на водача на " ИТН " Слави Трифонов, който във " Facebook " написа: Кирил Петков и Асен Василев са нагли лъжци и белите якички на корупцията в България. И добавя: " Значи, освен, че ще платят всички пари по инхаус процедури, освен, че те самите ще вършат инхаус процедури, ами на всичкото от горната страна ще ги индексират, т.е. - ще дадат още повече пари ".

" Дебатът по инхаус процедурите следва да бъде затворен. Тези контракти са раздвояване на правната мисъл в страната. С днешна дата е ясно, че контракти по цени от 2019 година не могат да бъдат изпълнени ", сподели министър, представен от mediapool. Според него индексация на договорите може да има до месец.

Според Цеков периодите по Закона за публичните поръчки, в които би могло да се оспорва законосъобразността на договорите е изминал в средата на 2022 година и те би трябвало да се изпълнят.

В бюджета за годината са заложени над 1.1 милиарда лв. за строителство на нови пътища и автомагистрали. 242 млн. лв. към този момент са разплатени по времето на служебното държавно управление на Гълъб Донев.

Сред главните планове, които ще се финансират с тях са построяването на скоростния път Видин - Ботевград, както и завършването на сектора от автомагистрала " Струма " в региона на тунел " Железница ".

Никола Минчев не сме в спор с ГЕРБ кой да вземе здравната каса. Процедурата ще би трябвало да стартира още веднъж. Това, в което се целим, е намиране на консенсусни фигури. Тепърва ще се срещнем със настоящия гуверньор, ще решим на парламентарно равнище по какъв начин да гласуваме. Вероятно ще подкрепим досегашният, няма да имаме собствен претендент. Ние сме за ограничение на пълномощията, а не унищожаване на фигурата на основния прокурор. Другото желае Велико народно събрание и ще отнеме доста време. Подкрепяме дейностите на Атанас Славов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР