Правителството ще бъде нестабилно и неустойчиво. Концепциите на Демократична България

...
Правителството ще бъде нестабилно и неустойчиво. Концепциите на Демократична България
Коментари Харесай

Плевнелиев: Правителството ще бъде нестабилно и неустойчиво

" Правителството ще бъде несигурно и неустойчиво. Концепциите на " Демократична България и Българска социалистическа партия са безусловно несъвместими. Затова Кирил Петков желае ясно написано съдружно съглашение. Това ще му даде комфорт в такава сложна за удържане, даже невъзможна композиция. Притеснява ме ролята на Радев, обединението на новото Народно събрание се ражда под юмрука му ". Това съобщи Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г. в студиото на " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Той показа, че е обезпокоен от ниската изборна интензивност. " Тя ще докара до проблеми за нашата народна власт. От 2,3 млн. гласували за Радев преди 5 години, в този момент са с милион по-малко. Обикновено 20-30% пък е вотът за министър-председател, а в този момент са 10% ", показа той.

Плевнелиев поддържа метода на " Продължаваме Промяната " - първо да се види къде е България през днешния ден и къде би трябвало да бъде след 4 години, какво би трябвало да се направи, с цел да може концепциите да имат резултати, кои партии са подготвени да ги поддържат и чак тогава кой ще взе участие в обединението.

" Те имат европейски метод и преклонен звук. Тръгва се в посока на градивност ", счита той. За него почтените хора са на всички места, по тази причина никой не трябва да се изживява като честен стожер.

Според него Автомагистрала " Тракия " е била контрактувана от Манолова за 3 милиарда лв., до момента в който при ГЕРБ тя е издигната за 500 млн. лева " Автомагистрала " Хемус " ще се оскъпи най-малко с 3 милиарда лв. с помощта на напъните на Радев и Рашков. Корупцията не се бори селективно, а редовно ", счита Плевнелиев.

По тематиката с кандидатурата за президент на проф. Герджиков той опроверга изказванията, че той е подвластен от ГЕРБ. " Имам златен късмет да създадем нещо обикновено - да убием сюжетите и да им се противопоставим ", разяснява още той, написа nova.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР