Правителството се забърза да приеме промени в енергийния закон, с

...
Правителството се забърза да приеме промени в енергийния закон, с
Коментари Харесай

Правителството ускорява подмяната на топломери и водомери

Правителството се забърза да одобри промени в енергийния закон, с които да бъдат сменени старите топломери и. Те плануват всички уреди, инсталирани след 25 октомври тази година, да бъдат с отдалечено отчитане, оповестява.
По-рано стана ясно, че защото европейската инструкция не е транспонирана в законодателството, това обвързване не важи за страната ни. Промените в Закона за енергетиката, които в сряда одобри държавното управление, се вършат през промените на Закона за енергийната успеваемост, които ще бъдат изпратени в Народното събрание.
 Срещу 33 милиона лв.: Подменяме водомерите за топла вода с уреди с отдалечено отчитане Срещу 33 милиона лв.: Подменяме водомерите за топла вода с уреди с отдалечено отчитане
Около 33 милиона лв. ще коства на семействата на централно парно подмяната на старите им водомери за топла вода в идващите 6 годин...
Абсурдното е, че през април е минало публично разискване на текстовете и в действителност е заложен период 25 октомври, само че държавното управление утвърждава чак в този момент, 16 декември!
Нов миг в плана е търговците на течни горива за транспортни цели да бъдат измежду задължените лица за реализиране на енергийни спестявания. За интервала 2014-2020 година те бяха изключени от схемата за отговорности. Предприятията, извършващи произвеждане, транспорт, систематизиране и доставка на сила, към този момент ще подлежат на наложителни обследвания за енергийна успеваемост, гласи друга смяна в закона. Досега те бяха изключени от обсега на тази активност.
От “Топлофикация София ” пък оповестиха, че 29% повече топлинна сила е употребена през ноември в съпоставяне със същия месец на 2019 година Причината е, че е било с 4,4 градуса по-студено, а и поради пониските температури парното е пуснато 5 дни по-рано от м. година Сметките се вдигали и поради прекосяване на учениците към електронно образование от 29 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР