Правителството съобщи, че електрозахранването на милиони хора е възстановено, но

...
Правителството съобщи, че електрозахранването на милиони хора е възстановено, но
Коментари Харесай

Ето как украинските граждани се готвят за суровата зима frognews.bg

Правителството заяви, че електрозахранването на милиони хора е възобновено, само че предизвести украинците да се приготвят за още спирания и помоли хората да понижат потреблението на електрическа енергия, където е допустимо.

 

" Важно е да се разбере, че съветските терористи ще се опитат да употребяват студа като свое оръжие ", съобщи министър-председателят Денис Шмихал.

 

" В болното им въображение украинците, които седят няколко часа без електричество, са победа. Те считат, че по този метод ще ни принудят да се предадем. Това няма да се случи. "

 

За три дни тази седмица съветски ракети и безпилотни летателни апарати са нанесли 128 удара по украински цели, като са поразили 28 енергийни уреди, заяви украинското държавно управление. Москва отхвърля да се е насочила към цивилни жители.

 

Президентският консултант Михайло Подоляк съобщи, че държавното управление се е подготвило за удари по сериозната инфраструктура и е съумяло да предотврати претоварването на електропреносната мрежа, посредством и на апела към хората да понижат потреблението на електрическа енергия.

 

" Русия разбра, че Украйна има мощна енергийна система, и по тази причина нападна разпределителните подстанции, които свързват разнообразни райони ", сподели Подоляк.

" Благодарение на виновния метод на украинците, които ограничиха потреблението си във вечерните часове, системата се оправи ", съобщи той.

 

Той също по този начин изключи опцията за нанасяне на ответни удари по съветската енергийна инфраструктура. " Украйна води отбранителна война. "

 

След ударите електрозахранването е възобновено в над 4000 града и села, сподели Шмихал, само че предизвести, че предстоят сложни времена.

 

Правителството приканва жителите да се запасят с топли облекла, свещи, фенерчета и акумулатори, като в същото време ги моли да лимитират потреблението на енергоемки уреди като фурни, перални машини или чайници в пиковите часове на ползване.

" Не става въпрос за седене на мрачно. Необходимо е единствено да се понижи потреблението на най-енергоемките уреди ", сподели Шмихал.

 

От предприятията бе поискано да изключат външната реклама, както и през идващите месеци жилищата да се отопляват единствено до най-много 18 градуса по Целзий.

 

Досега този апел е имал известно влияние - Шмихал съобщи, че потреблението е намаляло с 10 % сред вторник и сряда, без да показва съответни числа.

 

Властите също по този начин възнамеряват да основат мобилни станции за отопление по улиците, ако хората са изправени пред спиране на отоплението в домовете си, и са създали проекти за евакуация при положение, че бъдат наранени сериозни енергийни уреди.

 

В Харковска област, покрай източната фронтова линия, управляващите раздават безвъзмездни дърва за огрев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР