Правителството реши - създава се Национално ТОЛ управление към Агенция

...
Правителството реши - създава се Национално ТОЛ управление към Агенция
Коментари Харесай

Създават звено ”Национално ТОЛ управление” към АПИ

Правителството реши - основава се ”Национално ТОЛ ръководство ” към Агенция ”Пътна инфраструктура ”. На днешното съвещание на Министерски съвет беше признато разпореждане за изменение и допълнение на Правилника за конструкция, активността и организацията
Промените са по отношение на идното въвеждане на Електронна система за събиране на пътни такси на база на изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3.5 тона (ТОЛ) и на база време за леки коли с обща механически позволена оптималната маса до или равна на 3.5 тона (електронна винетка), пишат от пресцентъра на Министерски съвет.

С измененията се допълват пълномощията на АПИ - категорично е планувано тя да реализира функционалностите за събиране на пътни такси и реализиране на надзор и контрол върху доставчиците на услуги за електронно събиране на такси за минало разстояние.

Междувременно стана ясно и че активността на " Националното ТОЛ ръководство " се финансира с над 2 млн. лева, отпуснати по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). Решението също е взето през днешния ден на събранието на кабинета.

Средствата ще спомогнат за ефикасното ръководство на новосъздаденото звено, както и подготовката за въвеждане в употреба на смесената електронна система за ТОЛ такса и електронна винетка.

Средствата ще бъдат обезпечени за сметка на преструктуриране на централния бюджет за 2018 година

С парите ще се обезпечат разноските по употребата на 105 моторни транспортни средства, оборудвани с мобилни камери за реализиране на надзор по републиканската пътна мрежа.

Предоставеният запас ще послужи и за режийни разноски и наеми за разполагане на 500 терминала за самообслужване, за съоръжение на работни пространства в администрацията на " Национално ТОЛ ръководство " и други действия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР