Правителството реши да отпусне сумата от 580 млн. лева, с

...
Правителството реши да отпусне сумата от 580 млн. лева, с
Коментари Харесай

С 580 млн. лева ще ремонтират детски градини, училища и студентски общежития у нас

Правителството реши да отпусне сумата от 580 млн. лв. , с която да се осъществят поправки на постройките и материалната база в системата на образованието през идващите две години. Финансовата поддръжка ще се реализира посредством три нови стратегии , оповестиха от Министерството на образованието и науката. 

Първата стратегия е за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения , като за тези действия те ще получат до 240 млн. лв..

По този метод се чака да се преодолее отчасти казуса с дефицита тук-там в детските ясли и градини, да се основат подобаващи условия за въвеждане на наложително предучилищно обучение на 4-годишните деца и и от ден на ден учебни заведения у нас да имат опция да преминат на едносменен режим .

Същата сума се отпуска и за държавни и общински учебни заведения по програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони. Подкрепата ще способства за възстановяване на изискванията за физическо образование и спорт , за осъществяване на постоянните часове и на действия отвън образователния проект.

Ще бъдат финансирани също саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития, предоставени за ръководство на държавните висши учебни заведения и „ Студентски столове и общежития “ ЕАД. По тази стратегия се отпускат до 100 млн. лв. , а задачата ѝ е възстановяване на социално-битовите условия на студентите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР