Правителството работи задружно със спокоен вътрешен тон и високо работно

...
Правителството работи задружно със спокоен вътрешен тон и високо работно
Коментари Харесай

Енергетиците реват с глас! Този министър ги довърши: Няма смисъл да се изтеглят плановете! Губим пари

„ Правителството работи заедно със спокоен вътрешен звук и високо работно напрежение, съобщи министърът на околната среда и водите Юлиан Попов пред NOVA NEWS
Вдигането на блокадите от страна на енергетиците сподели, че се движим към схващане на проблема. Спирането на митингите е рационална стъпка, разяснява той.
Той посочи, че изтеглянето на териториалните проекти няма необикновен смисъл, защото ще докара до загуба на 1 милиарда евро и нищо друго. „ Плановете не са обвързани с това, което действително се случва с централите. Ние би трябвало да водим дейни диалози за развиването на районите и запазването на работни места. Диалогът би трябвало да продължи ”, добави министърът.
Според него самата „ Зелена договорка ” е доста неразбрана и зле комуникирана. „ Тя е цялостна икономическа тактика, която обгръща доста браншове ”, сподели още Попов.
Попов добави, че нито зелената, нито, която и да е била друга инструкция изисква затваряне на каквото и да било. „ Трябва да се движим в посока на понижаване на излъчванията ”, сподели той.
Юлиан Попов посочи, че в последните три години се получило закъснение на голям брой административни процеси, в това число написване на териториални проекти и ПВУ. „ В рамките на 3 месеца положихме големи старания, с цел да наваксаме три години. Това докара до неприятна връзка, тъй като някои неща трябваше да бъдат писани през нощта, с цел да могат на сутринта да бъдат дадени за разискване в Брюксел ”, сподели още министърът.
Попов добави, че никой не може да се възползва от проектите на основата на това, кой, по какъв начин ги е писал. Според него сега те съставляват общи рамки, които дават опция да се създадат отворени търгове, с цел да се привлекат действителни вложители, отвън обществените средства.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР