Правителството работи върху концепция за развитие на въглищните региони, за

...
Правителството работи върху концепция за развитие на въглищните региони, за
Коментари Харесай

Решават какво да правят работниците от ТЕЦ „Марица Изток 2“

Правителството работи върху идея за развиване на въглищните райони, за чиято промяна няма опция.

„ Можем да превърнем Стара Загора от долината на въглищата в долината на новите енергийни източници “, съобщи министър председателят акад. Николай Денков пред участниците в четвъртата годишна среща на Софийския стопански конгрес. Но не посочи дали концепцията е просто да бъдат построени фотоволтаици или да бъде направено нещо друго.

„ Реализирането на тази идея минава през създаването на съответни териториални проекти за Стара Загора, Перник и Кюстендил. Трябва да се приготви цялостна и стопански обоснована картина за бъдещето на тези райони - защо отиват вложенията, по какъв начин хората да бъдат готови за този преход “, изясни министър председателят. Заетите в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ няма да бъдат застрашени и се разискват разновидности, удобни за тях, увери той. Но още веднъж не изясни дали за хората от Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ ще бъде обезпечена някаква друга работа.

Министър-председателят счита за притеснителни редица условия към контракта, подписан сред " Булгаргаз " и турската компания " Боташ " за покупко-продажба на природен газ. Министерството на енергетиката прави инспекция на всички условия, свързани с него. Акад. Денков уточни, че в Министерския съвет съглашението е импортирано като такова, което занапред ще се гласоподава, а след съвещанието излиза като утвърдено, без някой от министрите да го е видял. Той означи и различен проблем: 13 години е извънредно дълъг период за подобен контракт предвид на актуалната динамичност в развиването на енергийния бранш.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР