Правителството прие решение за удължаване на срока на договорите за

...
Правителството прие решение за удължаване на срока на договорите за
Коментари Харесай

Кабинетът удължава концесията на 6 морски плажа

Правителството одобри решение за удължение на периода на договорите за концесия на 6 морски плажа, оповестиха от държавния пресцентър.
Удължават периода на концесията на плаж " СБА ", община Каварна, област Добрич, морски плаж " Албена ", община Балчик, област Добрич, морски плаж " Слънчев ден ", община Варна, област Варна, морски плаж " Св. Влас - болничното заведение ", община Несебър, област Бургас, морски плаж " Крайморие ", община Бургас, област Бургас и морски плаж " Росенец - север ", община Бургас, област Бургас.
 Община Бургас възнамерява разширение на плажните линии Община Бургас възнамерява разширение на плажните линии
Общината избира архитект, който да извърши проучване на морското крайбрежие на нейна територия с всички плажове. То ще обхване целия...
С приемането на Преходните и заключителни разпореждания на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето /ПЗР на ЗИД на 33/ се сътвори опция да се оправят със задължението си по обезпечаване наложителните действия по водно избавяне, здравно обслужване и санитарно-хигиенно поддържане. На тях им се даде опция за спомагателен период за даване на услуги на морския плаж, с цел да се преодолеят рестриктивните мерки на въведените заради пандемията ограничения и настъпилата невиждана икономическа конюнктура в народен и международен мащаб. Удължи се срокът на договорите им за концесия с до една година, според от това по кое време изтича срокът на съответния контракт и при съществуване на нормативно откритите условия.
Удължаването на се ползва единствено при положение, че концесионерът е извършил условието да дава през целия летен сезон 2020 година плажните такъми - чадъри и шезлонги, на цени не по-високи от декларираните от него за сезон 2020 година според уведомлението му по § 23, алинея 2 от Преходни и заключителни разпоредби на ЗИД на Закона за здравето. Концесионерът би трябвало да е заплатил е концесионното си заплащане за 2020 година и да се вписва в условията на член 7 от Методика за установяване размера на понижението на дължимото концесионно заплащане и наемна цена за 2020 година, което подхожда на понижението на цените на чадър и шезлонг за летен сезон 2020 година и за удължение на периода на концесията и на наема.
За удължените периоди на концесиите, концесионерите дължат възнаграждение на концесионни хонорари или заплащания при условия и в периоди, според договорите си за концесия.
 
 Демократите дават на прокурор плажовете на властта в Евксиноград Демократите дават на прокурор плажовете на властта в Евксиноград
Представители на варненската организация на “Демократична България ” подадоха сигнали до прокуратурата, Министерството на ту...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР