Правителството прие решение за откриване на процедура за възлагане на

...
Правителството прие решение за откриване на процедура за възлагане на
Коментари Харесай

Дават на концесия плажове в Равда и Бяла

Правителството одобри решение за разкриване на процедура за възлагане на концесия за морски плаж „ Равда - Олимпийски очаквания “ община Несебър, област Бургас. Целта е обезопасяване на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Процедурата се организира по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие, като се предлага срокът на концесията да е 20 години. Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 20 512 лв. без Данък добавена стойност. Той е избран според признатата от Министерски съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове - обекти на концесия, по реда на член 8, алинея 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Морският плаж ще бъде гарантиран със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес.

Открива се също по този начин процедура за възлагане на концесия за морски плаж „ Бяла-централен I ”, община Бяла, област Варна, с оглед решението на държавното управление за едностранно преустановяване на контракта за концесия. Прекратяването на концесионното правно отношение се постанова, защото концесионерът „ БРАТЯ МОСКОЯНОВИ - Бяла Сън Сендс и СИ-Е “ СД е неизправна страна по контракта, в резултат на установени систематични нарушавания на съществени нормативни и договорни отговорности. Концедентът цели обезопасяването на морския плаж посредством обезпечаването на наложителните действия по смисъла на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и даване на услуги от публичен интерес. Договорът за концесия е подписан на 8 май 2003 година сред Държавата, представлявана от министъра на районното развиване и благоустройството и „ БРАТЯ МОСКОЯНОВИ - Бяла Сън Сендс и СИ-Е “ СД. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР