Правителството прие решение за одобряване на промени в Закона за

...
Правителството прие решение за одобряване на промени в Закона за
Коментари Харесай

България разширява приложението на Европейската социална харта

Правителството одобри решение за одобрение на промени в Закона за одобрение на Европейската обществена харта (ревизирана). По този метод нейни разпореждания в областта на правата на професионално насочване, професионално образование, обществена сигурност, на протекция и подкрепяне на законно работещите мигранти и техните фамилии ще станат част от вътрешното право.

Към момента за България са в действие 62 от нейните 98 разпореждания, като след приемането на новите текстове страната ще е утвърдила съвсем 75% от Хартата. Това ще бъде следващо удостоверение на конституционната норма за обществения темперамент на българската страна.

Европейската обществена харта – страни по която са 43 от 46-те държави- членки на Съвета на Европа – подсигурява съществени обществени и стопански права в области като претовареност, условия на труд, обучение, опазване на здравето, обществена протекция и други, заради което е признато да се назовава „ обществената Конституция на Европа “. Тя дава опция на страните по нея да сортират наредбите, с които могат и следва да се преценяват.

Изпълнението на Европейската обществена харта се следи от самостоятелен Европейски комитет по обществени права и от Правителствения комитет по Европейската обществена харта, като при установено несъблюдение се ползва процедура за сезиране на Комитета на министрите на Съвета на Европа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР