Правителството прие Решение за одобряване на проект на Меморандум за

...
Правителството прие Решение за одобряване на проект на Меморандум за
Коментари Харесай

България и Република Корея задълбочават сътрудничеството си при малките и средни предприятия, инвестициите и транспорта


Правителството одобри Решение за одобрение на план на Меморандум за съгласие сред българската Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) към министъра на стопанската система и Агенция за поощряване на търговията и вложенията на Република Корея (KOTRA).

Меморандумът ще подкрепи развиването на двустранното икономическо съдействие сред Република България и Република Корея. Като признават стратегическото значение на развиването на дребните и междинните предприятия за повишение на заетостта, икономическата и обществената непоклатимост, страните се договарят да подкрепят предприятията от съответните страни и да открият и поддържат разнообразни форми на съдействие.

В Меморандума се планува ИАНМСП и Агенцията за поощряване на търговията и вложенията на Корея да бъдат сътрудници в региона на развиването на дребните и междинните предприятия, като дават действителни благоприятни условия за разширение на бизнес контактите сред предприятията сред двете страни. България и Корея поемат отговорности за продан на бизнес-информация, обвързвана с търговията, опциите за вложение, политиката и ограниченията, подхванати от всяко от двете държавни управления за поощряване на интернационализацията на дребните и междинните предприятия.

Българската и корейската страна ще си сътрудничат при образуване на промоционални прояви в услуга на дребните и междинните предприятия като замяна на визити на бизнесмени, образуване на присъединяване им в бизнес конгреси, конференции, семинари, търговски панаири, изложби, визити на делегации и други.

Партньорство сред България и Република Корея в региона на развиването на дребните и междинните предприятия планува и планът на Меморандум за съгласие сред ИАНМСП и Асоциацията на вносителите на Корея (KOIMA).
Министерският съвет утвърди също по този начин Проект на Меморандум за съгласие сред Българската организация за вложения (БАИ) Агенцията за поощряване на търговията и вложенията на Корея (KOTRA).

Двете организации са водени от убеждението, че задграничните вложения имат значителен принос за икономическото и обществено развиване и на двете страни. Те регистрират, че даването и разпространението на точна и настояща капиталова информация има решаващо значение за подкрепяне на вложителите при взимането на сполучливи бизнес решения. В тази връзка с оферти Меморандум за съгласие, се удостоверяват съществуващите връзки на съдействие и добросъседство.

БАИ и KOTRA взаимно ще си сътрудничат и при реализирането на действия за поощряване на вложенията, всяка в сходство с пълномощията си, включващи подкрепяне при реализацията на инвеститорски визити, замяна на предложения за бизнес конгреси, търговски и капиталови изложби и други промоционални действия.

В Меморандума се планува организациите да бъдат сътрудници в региона на привличането на вложения и реализация на нови планове, като дават действителни благоприятни условия и информация за разширение на бизнес контактите сред евентуални вложители от България и Република Корея.

България и Република Корея ще си сътрудничат в развиването на пътния, железопътния, въздушния и комбинирания превоз, планува план на меморандум за съгласие сред двете страни. Документът бе утвърден през днешния ден от държавното управление.

Меморандумът включва продан на технологии и опит в региона на транспортна инфраструктура и сигурността, както и съдействие сред транспортните организации за усилване на тяхната конкурентоспособност на локалните и интернационалните пазари.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР