Правителството прие промени в правилника за издаване на българските лични

...
Правителството прие промени в правилника за издаване на българските лични
Коментари Харесай

Приеха промени в издаването на лични документи

Правителството одобри промени в правилника за издаване на българските персонални документи, оповестиха от държавната пресслужба.

Документът е направен по отношение на нуждата от синхронизация със Закона за електронно ръководство.

Една от визираните промени касае удостоверението за придобиване на българско поданство и надлежно за загубване на българското поданство. Отпада условието това уверение да се ползва към заявката за издаване на български персонален документ, когато на този документ има данни в Националния автоматизиран народен фонд „ Национален указател на българските персонални документи ", получени по електронен път от Министерството на правораздаването. Информацията за приемането на документа, надлежно загубване на българско поданство на лицето, ще се получава по длъжностен път от Министерството на nравосъдието.

Урежда се приемането по длъжностен път на информация за засвидетелствуване на лица с трайно увреждане. Тези данни ще се получават от Единната осведомителна система на здравната експертиза. Предвидено е, когато тази информация не е налична по длъжностен път, заявителят да показва годен удостоверителен документ от способен орган за прилагане на преференциална понижена такса за издаване на документ за идентичност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР