Правителството прие промени в две наредби, въвеждащи стандартно зарядно устройство

...
Правителството прие промени в две наредби, въвеждащи стандартно зарядно устройство
Коментари Харесай

И в България въвеждат стандартно зарядно устройство

Правителството одобри промени в две наредби, въвеждащи общоприетоо зарядно устройство в България. Измененията произтичат главно от инструкция на Европейски Съюз.

Промените се отнасят до всички мобилни телефони, таблети, цифрови камери, слушалки за слагане върху ушите или комплекти слушалки, слушалки за слагане в ухото, ръчни конзоли за видеоигри, портативни високоговорители, електронни четци, клавиатури, мишки, портативни навигационни системи, преносими компютри и други
Производители, вносители и дистрибутори ще би трябвало да указват посредством специфична пиктограма дали с новите устройства се продава зарядно, или не, предава Нова тв.

Промените се вкарват за улеснение на  потребителите, повишение на информираността им, както и за понижаване на отпадъците от електрическо и електронно съоръжение в подтекста на ефикасното потребление на ресурсите и прекосяване към чиста кръгова стопанска система, се споделя в решението на Министерски съвет. В допълнение, ще бъдат изпълнени уговорките на България по използването на актове от правото на Европейски Съюз. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР