Правителството прие Постановление за създаване на Държавна агенция Безопасност на

...
Правителството прие Постановление за създаване на Държавна агенция Безопасност на
Коментари Харесай

Създадоха нова агенция за безопасност на пътя към Министерския съвет

Правителството одобри Постановление за основаване на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ към Администрацията на Министерския съвет.

Агенцията ще създава, координира и управлява провеждането на политиката за повишение на сигурността на придвижването по пътищата в България, като се планува да поеме част от функционалностите на другите институции, сред които е споделена отговорността за сигурността на придвижването по пътищата към сегашния миг, обясниха от държавната пресслужба.

Специализираното звено ще събира справедливи данни и ще реализира непрекъснат мониторинг на постигнатите резултати и успеваемостта на подхванатите ограничения. Наред с това ще провежда съдействието с висши учебни заведения и научни организации за реализиране на научноизследователска активност, ще организира осведомителни и просветителни акции, както и ще прави съвещания с гражданското общество, бизнеса, университетските и научни среди.

Предстои да бъде осъществен изчерпателен разбор с оглед хоризонталния темперамент на политиката за повишение на сигурността на придвижването по пътищата и обществената ѝ значителност, преди да се пристъпи към промени в законодателството, прецизират оттова.

Все още не е ясно от какъв брой хора ще се състои новата организация и какъв ще е нейният бюджет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР