Правителството прие Плана за действие до 2024 г. в образованието. Той

...
Правителството прие Плана за действие до 2024 г. в образованието.
Той
Коментари Харесай

С план за действие кабинетът подобрява образованието до 2024 г.

Правителството одобри Плана за деяние до 2024 година в образованието.

Той е част от Стратегическата рамка за развиване на образованието, образованието и ученето в Република България (2021-2030).

С приемането на документа се извършва и задължението на страната по Националния проект за възобновяване и резистентност.

Отбелязва се, че проектът за деяние би трябвало да докара до възстановяване на качеството и приложимостта на образованието, на комплексната просветителна промяна, до усилване и построяването на уменията и основните компетентности измежду децата и учениците.

Предвижда се да се покачат ползата и мотивацията за учене, ангажираността на всички в просветителния развой, равнището на добитите умения, адаптивността към околната среда и пазара на труда, както и да се форсира приобщаване на всяко дете и възпитаник в просветителния развой.
 Високо съоръжение за 28 гимназии, стават центрове за достижения
Високо съоръжение за 28 гимназии, стават центрове за достижения

Училищата са определени като стратегически водещи гимназии в съответните професионални посоки

Заложени са действия по другите предпочитани области на Стратегическата рамка, периоди за осъществяването им, планувани са източници на финансиране, както и знаци за следене и разбор на осъществяването. Тези действия ще осъществят заложените в Стратегическата рамка цели и ограничения, които обгръщат всички значими провокации в системата на образованието и образованието като: ранното детско развиване, насърчаването на компетентности и гении, квалификацията на стимулирани и изобретателни учители, израждането на сплотени учебни общности и систематичната работа с родителите, ефикасното включване, трайното приобщаване и просветителната интеграция, въвеждането на просветителни нововъведения, цифровата промяна и устойчивото развиване, реализацията в специалностите на сегашното и бъдещето, ученето през целия живот, ефикасното ръководство.

Изпълнението на заложените действия ще се финансира със средства от държавния бюджет, както и от структурните фондове, от стратегиите за непосредствено финансиране от Европейския съюз и от други донорски стратегии и механизми.

Планът е създаден от специалисти от Министерството на образованието и науката и от външни специалисти с подготовка в региона на образованието.
 Правителството отпуска над 7 млн. за образованието
Правителството отпуска над 7 млн. за образованието

Те се отпускат за нововъведения, спорт и просвета, както и за екскурзии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР