Правителството прие отчета за подобряване на инвестиционната среда. В частност

...
Правителството прие отчета за подобряване на инвестиционната среда. В частност
Коментари Харесай

Правителството прие отчет за подобряване на инвестиционната среда


Правителството одобри доклада за възстановяване на капиталовата среда. В частност подобрението е обвързвано с унищожаване на административни спънки в Закона за локалните налози и такси и в Закона за Данък добавена стойност.

Отчетът за напредъка в осъществяването на Плана за деяние с ограничения е адресиран към главните проблематични области, възпрепятстващи повишаването на вложенията. Този доклад се показва от министъра на финансите на всеки три месеца, като утвърденият през днешния ден е за осъществяването към 15 ноември 2017 година, излиза наяве от известие на държавната осведомителна работа.

В рамките на последния тримесечен регистриран интервал са изпълнени две ограничения, за които виновна институция е Министерството на финансите.

Приета е законодателна смяна в Закона за локалните налози и такси, която визира премахването на таксата за издаване на уверение за съществуване или липса на отговорности към общината. Така се реализира облекчение на административната тежест за потребителите на административни услуги. По информации от Системата за самокритика на административното обслужване през последните години услугата се прави към 80 000 пъти годишно, което значи, че резултатът за жителите и бизнеса от осъществяването на мярката ще е в размер на над половин милион лв..

Втората мярка е обвързвана с признати промени в Закона за Данък добавена стойност – от 1 януари 2019 година се дава опция за заявяване на регистрация по Данък добавена стойност по едно и също време със заявяването за регистриране на първичната регистрация по реда на глава втора от Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Чрез осъществяването на тази мярка се реализира усъвършенстване на процедурата за регистрация по Данък добавена стойност и облекчение на бизнеса.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР