Правителството прие на днешното си заседание промени в Актуализираната средносрочна

...
Правителството прие на днешното си заседание промени в Актуализираната средносрочна
Коментари Харесай

Правителството съгласува средносрочната бюджетна прогноза с Бюджет 2022

Правителството одобри на днешното си съвещание промени в Актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2022-2024 година , утвърдена с Решение № 42 на Министерския съвет от 2022 година. С измененията средносрочна та прогноза се съгласува с признатите от Народното събрание бюджетни закони за 2022 година (Закона за държавния бюджет, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса), както и с измененията в данъчните закони, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Промените в Актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2022- 2024 година са направени въз основа на условията на Закона за обществените финанси като значим детайл на положителното ръководство на обществените финанси. С приемането им се цели повишение на прозрачността на бюджетния развой и на качеството на информацията в бюджетните документи, реализиране на предсказуема средносрочна рамка , която да обезпечава предвидима капиталова и стопанска среда, удобна за резистентен стопански напредък, както и по-ефективно систематизиране и ръководство на ресурсите при осъществяване на поставените фискални цели.
 Кирил Петков приветства приемането на Бюджет 2022
Кирил Петков приветства приемането на Бюджет 2022

Изпълнението на бюджета е същинската смяна

Според държавното управление привеждането на бюджетните индикатори на първостепенните разпоредители с бюджет за интервала 2022-2024 година в сходство с параметрите на признатите от Народното събрание бюджетни закони за 2022 година ще обезпечи обновена база, която е нужна за реалистично обмисляне на средносрочните бюджетни прогнози за идващия интервал - 2023-2025 година.

Министерски съвет одобри също и разпореждане за осъществяването на Бюджет 2022 в периода, избран в Закона за обществените финанси - до един месец след обнародването на годишния закон за държавния бюджет.

С постановлението се дефинират съответни отговорности и отговорности на разпоредителите с бюджет при осъществяването на съответните им бюджети. Конкретизират се и индикаторите по обособените бюджетни стратегии за първостепенните разпоредители с бюджет.
 Хотели ще вземат по 40 лева дневно за украински емигрант
Хотели ще вземат по 40 лева дневно за украински емигрант

Средствата ще се отпускат единствено в случай че до 31 март бежанците са се записали

Регламентира се и идентифицирането на икономии на разноски и прехвърляния от страна на първостепенните разпоредители по държавния бюджет и резервирането на средства за финансиране на действия, свързани с предварителната защита на разпространяването на COVID-19, лекуването на инфектираните лица или ограничение на следствията от ковид, както и с оказването на незабавна филантропична помощ на живеещите в Украйна български жители и българи с украинско поданство, в това число при нужда от евакуация, за даване на филантропична помощ за Украйна, както и за осъществяване на разноски за справяне с следствията от военните дейности против Украйна.

" Процедурите за разпределяне и разходване на плануваните средства в Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, които се регламентират в постановлението, подкрепят основаването на добра организация и обезпечаването на условия за бистрота на осъществяването на държавния бюджет.

Постановлението за осъществяването на държавния бюджет спомага за дейно и ефикасно систематизиране и ръководство на държавните финансови запаси, както и за опазване на устойчивостта при осъществяването на държавните функционалности и реализиране на главните действия, финансирани от държавния бюджет ", означават от държавната осведомителна работа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР