Правителството при инвестиционен разход, с който да се повиши мобилността

...
Правителството при инвестиционен разход, с който да се повиши мобилността
Коментари Харесай

Правителството одобри инвестция във Въоръжените сили

Правителството при капиталов разход , с който да се увеличи подвижността и отбраната на персоналния състав от Силите за специфични интервенции , се споделя в прессъобщение на кабинета.

Силите за Специални интервенции (ССО) извършват задания по трите съществени задачи на Въоръжените сили , оповестяват от държавната пресслужба. Силите за Специални интервенции развиват и поддържат качества за осъществяване на независими или взаимни интервенции във враждебна, непреднамерена или политически сензитивна среда. Това постанова както потреблението на високо квалифициран персонален състав, който е в положение да ползва характерните тактики, техники и процедури, по този начин и на модерни предпазени мобилни платформи за обезпечаване на маньовър, огнева мощност и командване и ръководство, се споделя още в решението.

С реализацията на плана се цели постигане на условия над минималните за окомплектоване на формированията от ССО с нужната автомобилна техника . Предвижда се и придобиване и употреба на модерни предпазени мобилни платформи за обезпечаване на инфилтрация/ексфилтрация , здравна евакуация , евакуация на техника , маньовър , огнева мощност , командване и ръководство на тактическите формирования от състав на Съвместното командване на специфичните интервенции.

И още от задачите на плана: Изграждане на модерна и устойчива информационна и осведомителна поддръжка на формированията от Съвместното командване на специфичните интервенции изпълняващи задания независимо или във взаимоотношение с стандартните сили в цялата Съвместна зона на интервенциите, а също и повишение на подвижността , самостоятелната и групова балистична отбрана и минимизиране на рисковете за живота и здравето на персоналния състав при провеждането на Специални интервенции. С плана се цели и реализиране на оперативна съгласуемост със страните членки на НАТО и Европейски Съюз при присъединяване в взаимни интервенции, както и превъзмогване на недостига от качества за покриване на условията на Цели за качества.

И още от решенията на кабинета - Приет е Актуализиран план за капиталов разход „ Модернизация на танк Т-72 за потребностите на танковите формирования на Сухопътни войски “.

С реализацията на плана се цели превъзмогването на софтуерното закъснение на танковите формирования във връзка с системите за ръководство на огъня, защитеност на връзките и ситуационната информираност.

Актуализираният план за капиталов разход регистрира нуждата от доставка , монтаж и интеграция на КВ/УКВ радиостанции с вграден криптомодул , оповестяват още от държавния пресцентър.

Изпълнението на плана ще способства за реализиране на оперативна съгласуемост на силите и средствата както в народен, по този начин и в съюзен формат. Това от своя страна ще докара до осъществяване на поетите съюзни задължения на България във връзка с груповата система за сигурност, аргументират се от кабинета.

И прецизират: Танковете остават основополагаща единица, върху която се образува бойната мощност на формированията на Сухопътните войски. Като главно средство за поразяване на противниковите танкове и бойни бронирани машини , те би трябвало да имат качества за привеждане в подготвеност в къс период, акуратност, далекобойност, усъвършенствана подвижност, живучест, оперативна дегизировка и самостоятелност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР