Правителството прехвърли безвъзмездно имоти в крайморското село Равадиново на общините

...
Правителството прехвърли безвъзмездно имоти в крайморското село Равадиново на общините
Коментари Харесай

Хасково и Созопол получиха имоти за спорт и образование край морето

Правителството трансферира безплатно парцели в крайморското село Равадиново на общините Созопол и Хасково. Новите притежатели ще употребяват парцелите за спорт и обучение.

Община Созопол получи два парцела с обща повърхност 4 дка в селото. Върху тях ще бъде построено ново спортно игрище с изкуствена трева и спортни уреди. Съществуващата все още спортна площадка е полуразрушена и не дава отговор на настоящите правила, прецизират от пресслужбата на кабинета.

Хасковската община получава от страната парцел с повърхност от 2,6 дка в общинския център. На терена ще бъде основана еко-класна стая за учениците от паралелките с профил „ Природни науки “ на Природо-математическата гимназия „ Акад. Боян Петканчин “.

С три други решения държавното управление даде единодушието си „ Български пощи “ ЕАД да продаде парцели на сдружението в Русе, Сливен и София. В Русе и Сливен посредством търг с скрито наддаване ще бъдат продадени гаражи с обща повърхност от 100 кв. м, както и 2622 идеални елементи от аграрен парцел с обща повърхност 8783 кв. м и четири здания в него. В София посредством директно договаряне със съсобственика на парцела „ Петтас България “ АД ще бъдат продадени неизползвани индустриални постройки и хранилища на бул. „ Ломско шосе “ №205. Имотите не са нужни за осъществяване на главните действия на „ Български пощи “ ЕАД и тяхната поддръжка е обвързвана с неоправдани разноски. Продажбата им е мярка за реализиране на финансова непоклатимост на сдружението, показва държавната осведомителна работа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР