Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира Протокола за изменение

...
Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира Протокола за изменение
Коментари Харесай

Промени в Договора за социална сигурност между България и Русия осигуряват повече права за гражданите

Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира Протокола за изменение на Договора за обществената сигурност сред България и Русия. Документът беше подписан на 4 март 2019 година в София и ще влезе в действие на 30-я ден, идващ размяната на ратификационните документи, оповестяват от държавната пресслужба.

С влизането в действие на измененията се резервира опцията за придобиване на обществени права от жителите, работили или живели на територията на двете страни. Същевременно се позволяват зародили на практика проблеми от досегашното приложение на контракта.

С направените промени се планува опция при преценка на правото на пенсия да се зачита застрахователен стаж, добит в трети страни, с които страната, която отпуска пенсията, има подписан интернационален контракт, при изискване, че тези интервали не съответстват по време на придобиване. По този метод се уголемява закрилата за обезпечените лица и се дава опция те да получават право на пенсия, в случаите на недостигащ застрахователен стаж.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР