Правителството предлага на Народното събрание да приеме актуализиран проект за

...
Правителството предлага на Народното събрание да приеме актуализиран проект за
Коментари Харесай

Правителството прати в НС и проекта за новите кораби

Правителството предлага на Народното събрание да одобри обновен план за капиталов разход „ Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили “, оповестиха от държавната пресслужба.

Целта на плана е придобиването на два многофункционални модулни патрулни кораби, притежаващи качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейски Съюз, които да заменят част от наличните във Военноморски сили кораби съветско произвеждане, неподлежащи на рационализация.

Проектът е резултат от „ постигнатия политически консенсус от съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) на 30 май 2017 година за ускорена реализация на плановете за модернизация”.

Сред главните промени в обновения план за капиталов разход е оптималната планирана стойност на плана да бъде 984 млн. лева с Данък добавена стойност. Разликата от 164 млн. лева, по отношение на признатия през 2016 година от Народното събрание план за капиталов разход, е разпределена за заплащане през 2025 и 2026 година

Добавени са два нови разновидността за придобиване: 1) закупуване на нов защитителен артикул (модифициран за потребностите на ВМС) или произвеждане по лиценз и 2) композиция от създаване на нов артикул и трансформация на действителен подобен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР