Правителството предлага да бъде забранена продажбата на овкусени електронни цигари.

...
Правителството предлага да бъде забранена продажбата на овкусени електронни цигари.
Коментари Харесай

Ще спрат ли продажбата на овкусени електронни цигари

Правителството предлага да бъде неразрешена продажбата на овкусени електронни цигари. Това излиза наяве отвнесен в Народното събрание законопроектза изменение на текстовете в Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения, оповестяват от.

В текстовете е посочено, че възбраната ще обхване продажбата на електронни цигари с присъщи вкусово-ароматни качества и съдържащи овкусители, в която и да е от съставните им елементи.

Действащата нормативна уредба не регламентира продажбата на всевъзможните заместители на тютюна, които съдържат никотин. По този метод деца и младежи могат да ги купуват и използват свободно. Нараства и паниката в обществото от използването на такива произведения от деца, написа в претекстовете на плана.

Предвиждат се и други промени – когато нагреваемите цигари попадат в категорията на бездимните, за тях да се ползват същите условия за етикетиране. Предвижда се също възбрана на тютюневи произведения, които съдържат добавки в количества, които сега на потреблението усилват токсичния резултат, свойствата, водещи до пристрастяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР