Правителството отпусна над 5,13 милиона лева за преодоляване на последиците

...
Правителството отпусна над 5,13 милиона лева за преодоляване на последиците
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна над 5 млн. лв. за преодоляване на последиците от бедствия в 7 общини

Правителството отпусна над 5,13 милиона лв. за превъзмогване на последствията от бедствия в седем общини в страната.

3,4 милиона лв. от тях са за създаване на подпорни стени в региона на пътя Кричим – Девин.

„ Да се създадат подпорни стени, с цел да не се унищожи пътят. Навремето по този начин е строено. Затова през днешния ден ние ремонтираме главно и вършим нови пътища като да вземем за пример Автомагистрала „ Тракия “, сподели министър председателят Бойко Борисов.

Областният шеф на Пловдив Дани Каназирева посочи, че засегнатата подпорна стена е построена преди повече от 50 години и в случай че не се подхващат нужните ограничения, може да се унищожи пътят, който е съществено ремонтиран.

Правителството отпусна 82 702 лв. за разчистване коритото на река Бели Лом.

„ От 30-40 години там нищо не е правено, паднали са дървета, което при по-сериозен дъжд може да наводни целият град. Сумата е изцяло навременна и задоволителна, с цел да създадем нужното “, съобщи регионалният шеф на област Разград.

Кабинетът обезпечи 65 850 лв., с които регионалният шеф на област Бургас да обезпечи отстраняването на провалите от падналите превалявания и високите води на р. Велека в края на януари и началото на февруари тази година по трасето на инженерно-възпрепятстващото оборудване на българо-турската граница.

1 405 715 лв. са за община Кресна за подсилване на дере и възобновяване на улица в с. Долна Градешница, както и за възобновяване на подпорни стени на р. Струма в региона на града.

За община Сапарева баня кабинетът обезпечи 60 000 лв. за аварийно-възстановителни работи на водовземно оборудване за минерална вода. Налагащите се ремонтно-възстановителните действия касаят най-горещия минерален извор на континентална Европа с температура от 103,8 градуса.

В края на февруари стана огромна повреда, която бе овладяна, само че са нужни незабавни възстановителни действия и създаване на колекторни тръби.

Осигурени са също 62 000 лв. за възобновяване на постройката на Държавната психиатрична болница в Кърджали и над 57 500 лв. за възобновяване на покрива на образователния корпус на Професионалната техническа гимназия „ Иван Райнов “ в Ямбол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР