Правителството отпусна близо 180 млн. лева в рамките на едно

...
Правителството отпусна близо 180 млн. лева в рамките на едно
Коментари Харесай

Правителството отпусна близо 180 млн. лева в рамките на едно заседание

Правителството отпусна близо 180 млн. лв. в границите на едно съвещание.

Кабинетът утвърди спомагателен трансфер в размер на 102 000 000 лева по бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година, оповестиха от държавния пресцентър. Със средствата ще се възстановят осъществените от Националния застрахователен институт разноски за изплатените през първите шест месеца на 2022 година разлики сред прихода от пенсии и добавки от декември 2021 година, и прихода от пенсии и добавки през януари 2022 година

16 894 846 лева пък бяха отпуснати от държавното управление по Национална стратегия „ Оптимизиране на вътрешната конструкция на личния състав “. С тях ще бъдат изплатени компенсации за педагогичен експерти и личен състав в системата на образованието. Освен това, 11 178 364 лева за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения в страната, утвърди държавното управление. Средствата са по Програмата на Министерство на образованието и науката, която има за цел да усъвършенства материалната база в просветителните институции. Финансовата поддръжка ще бъде разпределена сред 33 общини. В някои просветителни институции ще се правят съществени поправки, с които да се подобрят изискванията за развъждане и образование на децата и учениците, а в други ще се строят напълно нови здания за детски градини или се построяват образователни корпуси.

Допълнително, кабинетът отпусна и 44 млн. лв. за закупуване на учебни рейсове. Към момента в МОН са постъпили поръчки за 689 учебни рейса. В настояванията като належащи аргументи се показват остарелите и амортизирани рейсове, неприятното им техническо положение и честите повреди. Припомняме, че с плануваните в бюджета за 2022 година 10 000 000 лева за учебни автобуси бяха закупени 34 броя.

Министерският съвет утвърди и спомагателни разходи/трансфери от запаса по член 1, алинея 2, раздел II, т. 5.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година за непредвидени и/или неотложни разноски за попречване, преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия. С Постановлението се утвърждават 2 779 841 лв. за осъществяване на действия за понижаване на риска от бедствия, възобновяване на непредвидени разноски за осъществяване на избавителни и аварийно-възстановителни работи, превъзмогване на последствията от бедствия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР