Правителството отпусна 3 353 000 лева за изграждането на нови

...
Правителството отпусна 3 353 000 лева за изграждането на нови
Коментари Харесай

Отпуснаха 3 353 000 лева за изграждането на нови спортни съоръжения в Радомир и Сливен

Правителството отпусна 3 353 000 лв. за построяването на нови спортни уреди в Радомир и Сливен. Това написа министърът на младежта и спорта Красен Кралев в профила си във фейсбук:

" Физкултурни салони в Сливен и спортна зала в Радомир! Инвестиционната стратегия на държавното управление на Бойко Борисов продължава с цялостна мощ. На днешното съвещание на кабинета беше взето решение да бъдат отпуснати 3 353 000 лева, с които да бъде финансирано построяването на нови спортни уреди в Радомир и Сливен.

По бюджета на община Радомир ще бъдат преведени 1 568 000 лева за реорганизация, съоръжение и обзавеждане на многофункционална спортна зала. В града, който има съществени спортни обичаи, няма такава от 15 години.

С 1 785 000 лева бе подкрепена община Сливен за създаване на два физкултурни салона в Профилираната природо-математическа гимназия „ Добри Чинтулов “ и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „ Захарий Стоянов “. В двете най-стари гимназии учат 1500 деца, които ще могат да употребяват нови, съвременни уреди за спорт.

Подобен ход за следващ път потвърждава вярната политиката на държавното управление във връзка с професионалния, учебния и спорта за всички. В цялата страна се влага в възстановяване на материалната база, което да докара след себе си до по-голям интерес към спортуване. От 2015 година досега в построяването на спортна инфраструктура са вложени над 500 млн. лева Подобни средства в никакъв случай не са били влагани в българския спорт. "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР